Om os

Sønderborg Pipes and Drums, eller forkortet SPAD, er et dansk pipe band, som elsker at spille skotsk sækkepibe musik.

Bandet blev grundlagt i 2003 og råder idag over 20 musikere på hhv. sækkepibe, lilletrommer, tenor og bas tromme samt 3 dansere. Derudover har vi et stort antal hjælpere, kaldet SPAD Support, som hjælper med praktiske gøremål under vores mange jobs rundt om i landet. Uden dem gik det bare slet ikke.

Vi spiller den traditionelle skotske sækkepibe musik og danser traditionel Highland Dance, som man også kan opleve til Edinburgh Tattoo, men derudover elsker vi også at bryde lidt ud af disse rammer og spiller også musik fra andre genrer. Lige fra rock til klassisk, ja selv børneviser kan man finde i vores setliste. Vi optræder både som stort band for fuld musik, som lille band med 3-5 mand, eller som solo piper. Vi spiller også sammen med andre som brassbands, symphoniorkestre, rockbands, kor og solister.

Vores jobs er mangfoldige og spænder fra ringrideroptog til bryllupper, byfester, koncerter, tattoos og virksomheds events. Vi har endda spillet på et jetfly i 30.000 fods højde på vej fra Esbjerg til Aberdeen. Så vi oplever meget forskelligt og vi elsker at dele alle disse oplevelser sammen med vores venner i bandet.

Vores uniform er 100% traditionelt skotsk. Dvs. at vores medlemmer bærer en rigtig håndsyet kilt fra Skotland, lavet i den skotske clan Donalds mønster. Resten af uniformen er også som originalen.

SPAD har i mange år været en fast del at byens kulturliv og vores virke strækker sig tit langt ud over kommunegrænsen. Ja, endda langt ud over landegrænsen. Således har vi spillet i både Tyskland og Skotland ved flere lejligheder.

Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål. Vi vil elske at hjælpe dig.

Trommer

Hos SPAD kan man vælge mellem, at spille på 3 forskellige typer trommer.

Stortromme, lilletromme eller tenortromme.

Sækkepibe

Sækkepiben bliver brugt både som solo instrument og med de andre instrumenter til vores arrangementer.

 

Highland dance

SPAD er det eneste pipe band i Danmark, med traditionel skotsk Highland dance. Dette er med til at gøre bandet helt specielt.