/Medlemskab
Medlemskab 2018-06-25T14:37:15+00:00

Kan jeg blive medlem af bandet?

Mange spørger om, hvilke forventninger og krav vi har til nye medlemmer af Sønderborg Pipes and Drums (SPAD). Først og fremmest skal man identificere sig med nedenstående værdier og statement, der er centrale for vort virke og udvikling :

VÆRDIER

  • Skotland – vi formidler fortællingen om den dramatiske skotske historie i århundreder gennem piber og trommer
  • Passion – vi er dybt engagerede i at udvikle bandets musiske niveau og præcise optræden
  • Ambassadører – vi lægger vægt på at være gode rollemodeller for Sønderborgs kulturelle mangfoldighed
  • Disciplin – vi udstråler positiv energi og optræder altid for at give publikum gode oplevelser for både øjne og ører

STATEMENT

Vi udgør èt team – èn musikfamilie med professionel fritid, hvor alle er en del af fællesskabet. Som en god familie besidder vi empati og indgår i teamwork – men giver plads til forskelligheder, respekterer individuelle mål og anerkender den enkeltes ambitionsniveau. Den enkelte musikers integritet og loyale indsats er værdifuld for bandets samlede succes. Som sidegevinst bidrager vi til udvikling af menneskers personlige og sociale kompetencer.

ANDRE FORUDSÆTNINGER

Vi optager gerne musikere, der allerede er fortrolige med at spille på sækkepibe eller trommer – og gerne, at man har erfaring med at optræde på scene eller i optog.

Ligeledes optager vi gerne musikere, der udover at kunne noderne, også kan spille på forskellige instrumenter – eksempelvis blæseinstrumenter. Så skal vi nok varetage omskolingen til piber eller trommer.

Selvom man ikke besidder nogle af ovennævnte musiske færdigheder, skal man ikke holde sig tilbage ! Det vigtigste er, at man har talentet samt energien, interessen og vedholdenheden til systematisk indlæring – og at man er indstillet på oplæring i eksercits og dermed kunne gå flot og i takt ved optræden under optog og tattoos.

Vi optager løbende nye medlemmer uden forudgående musisk uddannelse på prøve. Og vi har ingen fordomme ift. alder, etnisk baggrund eller køn. Blot har vi af formelle årsager en minimumsalder for optagelse på 15 år.

INSTRUMENTER

I Sønderborg Pipes and Drums benytter vi disse 4 instrumenter :

  • Bagpipe (sækkepibe)
  • Snare (den lille sidetromme)
  • Tenor (lidt støre tromme)
  • Bas (stortromme)

Hvert af de nævnte instrumenter stiller helt egne krav til den, som udøver kunsten – samt den tilgang, man har til musikken. Sækkepiben er den enkelte musikers personlige ejendom. Under oplæring er det muligt at låne en sækkepibe af bandet. Alle trommer er bandets ejendom.

UDDANNELSE

Uddannelsen af nye musikere foregår dels ved fælles introduktion og træningssessioner, hvor man sammen med en instruktør og andre nybegyndere tager de første skridt – dels ved egen træning derhjemme, som tilrettelægges sammen med en erfaren instruktør.

De fælles træningssessioner foregår bl.a. i mindre grupper med samme musiske niveau, kombineret med afsluttende samspil i hele bandet. Normalt foregår den fælles træning 1 gang ugentligt på SPAD`s faste træningsbase. I tiden op til højsæsonen for optræden maj-august gennemføres supplerende træning i weekenden, hvortil kommer nogle årlige workshops gennem hele weekender.

Den individuelle uddannelse foregår ved selvtræning derhjemme ud fra det pensum, der aftales med instruktøren. Det er nødvendigt at træne på egen hånd for at kvalificere sig til de næste skridt i uddannelsen – det kræver, at man eksempelvis bruger 20-30 min. ad gangen flere gange om ugen. Så opnår man en jævn udvikling og hurtigere rutine i at omgås sit instrument.

HIGHLAND DANCING

De senere år har vi indført en ny dimension i underholdningen af publikum – Highland Dancing. Til denne del optager vi også løbende dansetalenter, der har evne og vilje til at uddanne sig indenfor det specielle historiske skotske danserepertoire.

UNIFORMERING

Når man efter bandledelsens vurdering har opnået tilstrækkeligt musisk niveau, der gør det muligt at indtræde i bandet under optræden, opnår man status som fast medlem. I den forbindelse får man tildelt vor flotte historiske uniform, som er SPAD`s ejendom.

Iflg. SPAD´s kodeks skal medlemmer have en sober og værdig adfærd, når man er iklædt uniform.

OPTRÆDEN

Sønderborg Pipes and Drums er meget efterspurgt. Bandet optræder med stor geografisk rækkevidde i Danmark og Nordtyskland gennem hele året – dog hovedsageligt udendørs i højsæsonen maj-august. Der optrædes både i mindre grupper og stort band til større offentlige arrangementer som eksempelvis by- og ringriderfester, samt til private og virksomhedsrettede begivenheder. Oftest foregår optræden om aftenen eller i weekenden – dog kan optræden også foregå indenfor normal arbejdstid, i hvilken forbindelse vi har særlige regler for økonomisk kompensation.

Som færdiguddannet medlem af bandet forventes det, at man proaktivt medvirker i mest mulig optræden – dog naturligvis med skyldig hensyntagen til den enkeltes arbejde og privatliv..

KONTAKT

Hvis ovenstående har vakt interesse, er man meget velkommen til at kontakte os for yderligere information.

Kontakt gerne en af disse nøglepersoner :

Om Sønderborg Pipes and Drums generelt

CEO & Chairman Knud A. Sveistrup, mobilnummer +45 21 25 42 22, chairman@spad.dk

Om optagelse og uddannelse i bandet 

Pipe Major Morten Jessen, mobilnummer +45 24 89 40 78, pipemajor@spad.dk  

Du kan også udfylde formularen “ansøgning om optagelse”, hvorefter vi meget hurtigt kontakter dig for nærmere drøftelser.

Afslutningsvis skal vi ikke undlade den information, at vi har et rigtigt godt socialt sammenhold. Vi arbejder disciplineret og hårdt med træning og optræden. Men vi sætter også pris på almindelig hygge, når opgaven er gennemført.

VM i curling 2019 for kvinder

marts 16 @ 18:00 - 19:00

Haderslev Lysfest 2019

maj 4 @ 17:00 - 22:00

Se kalender