Historien

SPAD optræden til Ringriderfesten i Sønderborg.

SPAD optræden til Ringriderfesten i Sønderborg.

Introduktion af Sønderborg Pipes and Drums

Nedenstående udgør kort introduktion af Sønderborg Pipes and Drums (SPAD), der spiller skotsk sækkepibemusik i Military Style og Scotch Folk Music.

Bandet er etableret i 2003 af bl.a. Henrik Hjortshøj og den i Sønderborg bosiddende skotte, Campbell Kemp, som har en fortid som Piper i det britiske The Royal Tank Regiment.

Den daglige musiske ledelse udgøres af Pipe Major Morten Jessen, Pipe Sergeant Karsten Westermann og Lead Drummer Martin Faurschou Jensen.

Bandet råder i dag over mere end 20 uddannede musikere med stigende tendens. Der investeres til stadighed i bandets udvikling gennem avanceret musisk uddannelse og eksercits.

SPAD optræder både med Single Pipers, fuldt band samt i mindre grupper ved mangeartede officielle og private begivenheder i ind- og udland – herunder ved de vidt berømte ringriderfester i Sønderjylland.

I dag er SPAD et blandt flere fyrtårne i det mangfoldige kulturudbud, der udgår fra Sønderborg til interessenter med stor geografisk rækkevidde.

I vort badge har vi formel tilladelse til at anvende Sønderborgs gamle byvåben – tilsvarende tilladelse har vi til at bære The MacDonald Clan Tartan i vor flotte uniform.

Kontakt gerne undertegnede for en uformel drøftelse om optræden.

De bedste hilsener,
Knud A. Sveistrup
CEO & Chairman of The Executive Committee
chairman@spad.dk