Piper Major Morten Jessen


Jeg har været medlem af SPAD siden onsdag den 11. januar 2006 (min første øve aften i spad). Havde min SPAD debut på sækkepibe til Midsommer festen i Høruphav den 23. juni 2006

Den aften spillede jeg med på:  3_4 , 4_4 sæt, Amazing Og highland.. siger ikke det lød godt .. Men trods alt[Symbol] (En u-skrevet rekord i SPAD på 5 måneder at være ”oppe på Sækkepiben” med 2 marsh sæt og 2 slow air)

Gennem den sommer deltog jeg sammen med SPAD til bla. Nordborg, Broager, Vollerup og SPAD debut til Sønderborg ringridning den 7. juli, hvor jeg fik hamret Scotland the Brave og 2_4 sæt ind med 7 tommer søm.. en fantastisk sommer (Vi spillede i SPAD T Shirt og sorte jeans og der var 4 mand der kunne spille sækkepibe i optog )

Jeg har altid drøm om at spille et instrument, så jeg startede på guitar i 1995 (Autodidakt ) Da jeg kunne spille samtlige børne melodier i ”Spil med” 1-4 for mine dengang 2 små børn, fik jeg blod på tanden, og der har altid været en lille sækkepibe i min mave, og siden barns ben har jeg ofte set Edinburgh tattoo sammen med min farfar

År 2001 køber jeg min første practice chanter  en ”McLeod FarFor” i blackwood, ikke nok med det, så købte jeg Bernard Bouhadanas aflagte øve fløjte Dk`s ubestridte konge på sækkepibe… han har spillet i Simon F PB og Field Marshall Montgomery PB. Lidt sjovt at fløjten har en historie [Symbol]

Jeg fik kontakt med Bernards far Jean, som hjalp mig i gang, med link til biblioteket hvor jeg lånte ”The College of Piping” Tutor for the highland bagpipe part 1 [Symbol]

Jeg strandede dog efter kort tid, da jeg ikke fattede en meter af de grace notes der var beskrevet[Symbol]

I September 2003 startede SPAD op , mine forældre skubbede på, der skulle så alligevel gå lidt over 2 år før jeg tog mod til mig og opsøgte SPAD . Her fik jeg instruktion af Henrik Hjortshøj og Campbell Kemp.

Da jeg startede i 2006 var der kun 4 mand der kunne spille på sækkepiben inkl. mig selv senere dette år..

Der var mange opgaver der skulle løses, så der gik ikke længe før jeg kom med i bestyrelsen (2007-2012)

Og har siden da bestridt mange forskellige poster og opgaver i bandets historie.

Så som indkøber, bestyrelses medlem, næstformand, konstitueret formand, sponsor udvalg, booking/ planlægning af større arrangementer og udenlands rejser

På den musiske side har jeg prøvet  kræfter som: Piper,  Pipe Corporal, Pipe Seargent og Pipe Major i samarbejde med Campbell Kemp og været  instruktør lige siden 2006 til dd.

Oven i hatten, har begge mine børn været en del af tromme gruppen, Magnus på Side og Mathilde på Tenor… super dejligt at tænke tilbage på disse år (2008-2012) som vi har haft sammen [Symbol]

Sluttede i SPAD`s  bestyrelsen 2012, hvor vi toppede med spillende medlemmer , 14 pipers og 13 drummers..

En fantastisk tur på godt og ondt. I dag er jeg musiker på sækkepiben, Mentor/instruktør i SPAD samt i 2 andre lokale pipe bands.