Mindehøjtidelighed for Per Christensen


MINDEHØJTIDELIGHED
Et mindre udsnit af bandet optrådte den 25.04.2015 ved mindehøjtideligheden for tidligere turistchef og formand for Ringriderfesten i Sønderborg Per Christensen. Det var en flot og velklingende præstation – til stor glæde for afdødes familie.

Mindeord om Per Christensen

1988-Per-Christensen-1En Københavner, der kom til Sønderborg og blev Sønderborger, har sagt ”farvel” til den by han holdt så meget af.

Per Christensen født den 18. maj 1925, også kaldt ”Per Turist” er den 19. april død, næsten 90 år. Med sorg og taknemmelighed, må vi sige et sidste farvel, til et menneske, hvis virke har været til glæde for mange, og til gavn for Sønderborg, som en utrættelig og iderig turistchef. En Københavner, der blev Sønderborger – en turistchef, der om nogen fik sat Sønderborg på landkortet – Per Christensen blev til ”Per Turist”

Per kom til Sønderborg som turistchef i 1962, blev medlem af Ringriderfestens Arrangementskomite i 1963. Blev trods dette at være en Københavner, der aldrig havde siddet på en hest, valgt til formand for Ringriderfesten i Sønderborg i 1975.

Ringriderfesten blev populært sagt Pers kæphest. I 1963 formidlede han det første engelske militærorkester og dermed starten på tattooerne, som er blevet til et af de vigtigste elementer i Ringriderfestens program. Per Christensen var æresmedlem af Ringriderfesten i Sønderborg , Sønderborg Turistforening og foreningen af Danske Turistchefer. I 1982 fik Per Handelsstandsforeningens Initiativpris.

I Ringridermuseet, som blev Pers andet ”hjem” fik han titlen ”skriverkarl”, hans lyst og evner til at skrive beretninger og sange, blev til mangfoldige vidnesbyrd om kunnen og lyst, et af de største var jubilæumsskriftet ”En galop gennem 125 års ringriderfest i Sønderborg”

Per Christensen elskede at synge og højst af alle, sang Per gerne de tre sidste linjer i Sønderborg-marchen: Her hos dig – lever jeg – til min allersidste stund.

Æret være Per Christensens minde.

Kilde: http://www.ringriderfesten.dk/n/mindeord-om-per-christensen